Luontevan opiskelun edellytyksistä

Keskitytään vain lukuaineisiin ja painotetaan tiedonhakuun / tutkivaan oppimiseen. Seuraaviin tarvitaan vastaukset, kun opiskellaan oppilaitoksissa tai ihan muuten vaan.

1 Onko olemassa digiajan mukaisest henkilökohtaiset työvälineet eli viestintälaite (älypuhelin) sekä työlaite eli tablet, kannettava tai pöytäkone? Mahdollinen osittaisratkaisu: BYOD. 

2 Onko olemassa langaton verkko, johon oppijat saavat laitteet yhdistettyä ja jossa on riittävästi kaistaa?

3 Onko olemassa työtilat, jotka mahdollistavat luontevan ja terveellisen itsenäisen tietotyön sekä yhteistyön eli yksinkertaisimmillaan sähkösäätöiset työpisteet ja esimerkiksi useita tauluja, joihin ryhmät voivat suunnitella yhteistä tekemistään? Ei pelkästään yhtä opettajan liitutaulua tai smartboardia opetusryhmää kohden, se ei riitä. 

4 Onko olemassa joustavat työajat projekteihin? Esimerkiksi opetusryhmä tai sen osa voisi käydä syömässä vasta 20 minuutin kuluttua joustavan taukoajan (ruokatunnin) alkamisen jälkeen, sillä opiskeluprojektin näkökulmasta tärkeä juttu on pahasti kesken?

5 Onko olemassa tiimeille suunniteltuja oppimateriaalikokonaisuuksia, joissa tekijöiden roolit on määritelty riittävän tarkasti sekä realistinen valinnaisuus erilaisten oppijoiden luontaiset työtavat huomioiden? Mahdollinen ratkaisu: koulu kehittää yhteistyönä ammattilaisten kanssa, räätälöidään paikallisesti käytössä olevien resurssien mukaan.

6 Onko olemassa yhteisesti hyväksytyt säännöt tietolaitteiden käytölle ja ei-käytölle? Entä ajan tasalla oleva ohjeistus käyttäjän näkökulmasta tärkeistä perusasioista (tietoturva, pilvipalvelut, yms)?Ei kommentteja :

Lähetä kommentti